woensdag 25 januari 2012

ONVERWACHT ZANGCONCOURS EN NOG MEER

Dinsdag 24 januari 2012
In de Gecko Bar komt vaak ons blog tot stand.
Soms zitten we wel een paar uur op dit terras. Het is er altijd gezellig, je ontmoet de meest uiteenlopende figuren, eten en drinken zijn perfect en niet duur en je hebt wifi. Hier hebben we ook weer het blog van gisteren en eergisteren bijgewerkt. Terwijl we dit stukje zitten te schrijven kruipt een tjitjak (een soort salamander) langzaam omhoog. Temperatuur is over de dertig graden. Je blijft zweten en drinken. Rond twee uur in de middag zijn we de buurt hier in de omgeving weer eens gaan verkennen. Wij hadden er geen idee van hoeveel touristen er in Bangkok zijn. Als die om de een of andere reden zouden wegvallen dan heeft Bangkok/Thailand een groot economisch probleem.
Bierfles houders.
en
Dragonfruit
Even raden wat dit is .....
Hier gebeurt het o.a..........
Nou deze weg kunnen we wel dromen nu. Het leeft, het doet, guesthouse na guesthouse, eettentjes, reisbureautjes, massagesalons, tuktuks, taxi's, rose.....rose......rose, De favorite kleur in Thailand. Je ziet het overal. Plotseling tijdens ons uitstapje zagen wij een lange hal met heel veel goedkope artikelen. Een soort  Action, maar dan nog goedkoper. Van alles was er te koop, bakken.  vol. Wat ons wel opviel was het feit dat alle artikelen op Chinese leest geschoeid waren. Honderden chinese lampionnen wachtten geduldig op een koper. Theepotjes met kommetjes in soorten en maten. Kleine hebbedingetjes, ja teveel om op te noemen. Heel nieuwsgierig zijn we naar binnen gelopen. Het was er heerlijk koel....de airco draaide op volle toeren. Haaks op deze ruimte nog een hal, met nog meer artikelen. Helemaal achterin hoorden wij muziek en zang. We zijn maar eens gaan kijken wat daar loos was. Op een klein podium een man en vrouw. Links van het duo enorme luidsprekerboxen en een stereo-installatie met versterkers. Chinese muziek klonk, man en vrouw begonnen te zingen, het drinkende en etende publiek achter kleine tafeltjes luisterde aandachtig. In de hoek was nog een tafeltje vrij. Men wenkte ons daar plaats te nemen en schreeuwde door de muziek heen"Sit down, please". In een oogwenk bemerkten wij dat dit oude chinezen waren, die zich hier vermaakten en verpoosden. Een Chinees vrouwtje kwam naar ons toe en vroeg wat we wilden drinken. Ze had alleen Cola, heerlijk koel op ijs. Voor 25 Baht hadden we twee flesjes. Wat een lol....wat een afleiding.
Na het eerste duo kwam een vrouw op de buhne. Een geweldig applaus klonk. Ook zij begon op de maat van de Chinese muziek te zingen. Toen ze klaar was kwam ze naar ons toe en vroeg of we ook wat ten gehore wilden brengen. Zo zie je maar hoe leuk onverwachte dingen kunnen zijn. Toen we weg gingen werden we vriendelijk gegroet. 
Een zangfestijn op z'n Chinees.
Hier hebben we geen tourist gezien.
Na dit geheel onverwachte zijn we richting rivier gelopen. Voordat je daar bent kom je weer van alles onderweg tegen. Ja Bangkok....trouwens heel Thailand blijft ons boeien. Je verveelt je nooit. Kijk even mee wat er nu weer op onze weg kwam.

Geestenhuisjes
Een naaister op straat
Cocosnoten
Lekkere watermeloen.
Dat hebben we maar genomen.
Nu nog leeg, straks overvol.
In het park aan de rivier kun je lekker zitten en op het gras liggen. Er is altijd een verkoelend briesje en je ziet er van alles. We zijn er een paar uur gebleven. De rivier stroomt aan je neus voorbij. Prachtig zicht heb je op de Rama VIII bridge. Trouwens we moeten nog even vermelden dat de Chao Phraya River beslist geen dode rivier is veroorzaakt door gif of andere ongerechtigheden. Gisteravond zagen wij grote vissen zwemmen en nog grote meervallen.
Vlakbij de oever stonden grote luidspreker-boxen opgesteld. Er klonk vrolijke muziek uit. Om zes uur wordt het echter stil. Het volkslied komt uit de boxen en iedereen gaat staan en buigt als het lied is afgelopen. We hebben dat overal in Thailand meegemaakt, zelfs op perrons waar we toevallig met de trein stopten. Na het nationale lied kwamen er dames en heren in aktie. Andere moderne nummertjes klonken. Op de maat van de deuntjes werd aerobics gedaan. Fanatieke dames en heren en een enkele tourist deden mee en bewogen flink op de maat van de luide vrolijke deunen. Totdat het bijna donker werd zijn we gebleven. Einde van een leuke dag.
Het fort in het park.
Een geweldige plek aan de rivier.
Nu de muziek nog
Bewegen in 't rose.
Door dit station wordt de muziek verzorgd.
Aan de oever van de rivier in het park.
























Geen opmerkingen:

Een reactie posten