woensdag 25 januari 2012

CHAO PHRAYA RIVER OPWAARTS


Maandag 23 januari 2012.
Opwaarts
Zo kun je naar de overkant.
Wat is die rivier toch boeiend. Stroomopwaarts is toch weer anders dan afwaarts. En dan de vaartuigen die je ziet. Sleepboten, oude maar ook hele nieuwe. Duwschepen zoals bij ons, kleine exemplaren maar ook van die joekels, vaak vier bakken achter elkaar. Op het achterschip wonen de mensen. Veel lijnboten komen je voorbij. Gele, witte en oranje vlaggen. Al die kleurtjes hebben een betekenis. 

city of Bangkok.

[edit]Geography

The Chao Phraya begins at the confluence of the Ping and Nan rivers at Nakhon Sawan (also called Pak Nam Pho) in Nakhon Sawan province. It then flows south for 372 kilometres (231 mi) from the central plains to Bangkok and the Gulf of Thailand. In Chainat, the river splits into the main course and the Tha Chin river, which then flows parallel to the main river and exits in the Gulf of Thailand about 35 kilometres (22 mi) west of Bangkok in Samut Sakhon. In the low alluvial plain which begins below the Chainat dam, many small canals (khlong) split off from the main river. The khlong are used for the irrigation of the region's rice paddies.
The rough co-ordinates of the river are 13 N, 100 E. This area has a wet monsoon climate, with over 1,400 mm of rainfall per year, and temperatures range from 24°C to 33°C in Bangkok.
Uit Wikipedia overgenomen.
Als je kennis wilt maken met een schip, de gewone mensen, het water dan moet je dit zeker doen. Varen met je neus in de wind en genieten voor een paar Bahts. Het leuke is vooral dat je niet weet wat je te wachten staat als je weer voet aan wal zet. Het eindpunt was De Central Pier Sathorn Taksin, bij de Somdet Phra Chao Taksin Bridge. Hier kun je weer alle kanten uit. Met de skytrain, de metro, diverse bussen, taxies en tuktuks. 

Het eindstation
Omdat het flink heet was, zijn we even op de pier blijven hangen.Je zit er lekker in de wind en er is van alles
 te beleven.
Even rusten
Schepen komen en gaan. Ook de speciale pleziervaartuigen vertrekken van hier. Bedrijvigheid in al zijn facetten. Zeker een half uur zijn we op de pier gebleven. Via een weg onder het viaduct door kwamen we terecht op een markt met eetpaleis, een grote hal met vele keukentjes en tig tafeltjes. Dat slenteren over de markten doen we graag. Heel verrassend kwamen we uit bij een warenhuis met de Engelse naam "Robinson". Ook was er een Mc Donald's en KFT.
De eethal.
De weg vanaf de Pier.
Gewoon op de markt.
Honderden t.tuigjes
Mc Donald's en KFC


Bij Robinson gezien.
Deze twee zijn voor de camper.
Wat zijn ze leuk he.........
Het warenhuis Robinson was heerlijk koel. Op de vierde verdieping een extra accu voor het fototoestel gekocht en een Thaise drieweg stekkerdoos met oprolbaar snoer. Kostte geen drol. Toen we na een uur Robinson uitgingen en de hitte ons om de oren sloeg zijn we gauw KFC binnen gegaan om ons te laven aan een koel glas coke, gebakken kip en frietjes.Heel KFC was gevuld met scholieren, die alvorens naar huis te gaan daar huiswerk maken en zich rond eten aan van alles en nog wat en het ene na het andere glas coke drinken. Oudjes zoals wij heb ik daar niet gezien.
Waar dit voor dient is ons onduidelijk.
Schoolmeiden in uniform., zou bij ons ook ingevoerd moeten worden.
Hij vond de kip ook erg lekker.....
Na een zeer geslaagde middag in Bangkok zijn we terug naar de rivier gelopen om daar aan de terugweg te beginnen. Na ons uitje in het gewoel en gekrioel van deze metropool waren we weer blij om de koelte van de rivier te voelen.Kaartjes op de Pier gekocht en aansluiting gezocht bij de rij mensen die ook op de boot stond te wachten.
Even geduld nog.
Bijna donker
De boot is los.
In de schemering.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten