woensdag 26 oktober 2011

OVERSTROMING IN BANGKOK

Via de media hoorden wij dat flinke overstromingen in Bangkok het dagelijkse leven behoorlijk beinvloeden. Gelukkig hebben wij nog een speling van 5 weken. In die periode zal het water wel behoorlijk zakken. In  november zet de droge periode in, dus wie weet...............We zien het nog niet somber in.
Hieronder enkele berichten die we van het internet plukten:

OVERSTROMING BANGKOK.

25 oktober: Premier Yingluck: Bangkok gaat overstromen, er is niets meer aan te doen.


* Tesco Lotus, sluit 80 winkels in Thailand omdat ze niet meer bevoorraad kunnen worden. BigC sluit 3 winkels. Ook zijn er 283 banken gesloten. 7-Eleven sloot al 270 winkels.


* Uw reis naar Thailand is (op dit moment) niet kosteloos te annuleren. Wateroverlast is geen reden Nederlandse reizigers schadeloos te stellen. „Regentijd en overstromingen zijn daar bekende verschijnselen”, zegt directeur Reuver van het Calamiteitenfonds.


* Ja het wordt kritiek zegt defensie minister Yuthasak Sasiprapha. Woensdag komt er veel water uit Ayutthaya, aldus Bangkok Gouverneur Sukhumbhand Paribatra.


* Er zijn 70.000 parkeerplaatsen in Bangkok ter beschikking gesteld, Bangkok telt 4 miljoen wagens. Veel automobilisten zijn nog op zoek naar een veilige parkeerplaats.


* 27, 28 en 31 oktober zijn nu officieel tot vrije dagen verklaard i.v.m. extreem overstromings gevaar rond Bangkok.


* Bangkok maakt zich op voor de komende dagen want het ergste moet dan komen. Veel meer water komt richting de hoofdstad, en de vraag is of de nooddijken deze nieuwe vloedgolf aankunnen. Begeven de dijken het, dan komt Bangkok onder water.
Thailand heeft muren van 3,5 meter hoog opgetrokken rondom het internationale vliegveld Suvarnabhumi bij Bangkok, om het te beschermen tegen overstromingen. Dat meldden overheidsfunctionarissen. Het vliegverkeer gaat vooralsnog gewoon door.
RADIO 1 › NIEUWS


Vrije dagen door overstroming Bangkok
25 oktober 2011




Door hevige regenval en slechte afwatering staan grote delen van Thailand onder water. Ook de hoofdstad Bangkok krijgt steeds meer last van overstromingen. Scholen blijven dicht en inwoners zijn aan het hamsteren geslagen. Cor Verhoef is docent Engels en toneel op een middelbare school in Bangkok
De internationale luchthaven van Bangkok is open voor vliegverkeer. Ook toegangswegen en centrum zijn nog droog. Wateroverlast is geen reden Nederlandse reizigers schadeloos te stellen. „Regentijd en overstromingen zijn daar bekende verschijnselen”, zegt directeur Reuver van het Calamiteitenfonds. "Bovendien is de wateroverlast in Thailand al een tijdje aan de gang. Daarom spreken we volgens onze regels niet van een calamiteit en keren we ook niet uit. Maar dat standpunt kan elke dag veranderen", zegt directeur Reuver van het Calamiteitenfonds.
De inwoners van de Thaise hoofdstad zijn massaal op de vlucht geslagen voor de overstroming. Al 320 mensen zijn tot nu toe door het wassende water in Thailand omgekomen.
Mensen waden door het water met tassen, dozen en koffers. In straten heeft het rumoerige autoverkeer plaatsgemaakt voor stille bootjes. Reddingswerkers richten zich vooral op kinderen en ouderen. 


Angst
"Het was heel angstig toen het water kwam", vertelde een inwoner van Bangkok. "Het steeg heel snel vanuit de riolen, toiletten en de vloer. Geen idee hoe het door de vloer kon'', vertelde Ruchuda Balisee (40).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten