vrijdag 13 januari 2012

BELOOFD IS BELOOFD...........

"Belofte maakt schuld", ja toch !  Nou we zijn weer terug uit Pai en het visum is ook geregeld......nu dit blog bijwerken, zodat al onze lezers kennis kunnen nemen van de rest van onze nu nog korte vervolgreis. Ja, over 14 dagen zitten we weer in koud Nederland.
Groot nieuws. Jullie zullen het niet geloven, maar toen we vanmorgen opstonden regende het pijpenstelen. Goed voor stoffig en droog Thailand.
We moeten nog iets schrijven over Zondag, 8 januari. Niet dat het een spectaculaire happening was, maar we willen onze lieve lezers er wel deelgenoot van maken. Wie is ooit op zondag naar de kapper geweest !!! "Ik", zei de gek. Ging als volgt. Terwijl we op het panorama dak van Awana House zaten, kwam Ron de manager even buurten. We babbelden heel gezellig over van alles en nog wat. Totdat het gesprek uitkwam over het naar de kapper gaan. Ron vertelde dat hij hoognodig een haircut nodig had en vandaag zeker zou gaan. Omdat het haar van de schrijver van dit blog ook rijkelijk lang was, leek het me een goed idee om samen met Ron te gaan.   Dicht in de buurt wist hij een alleraardigst kapstertje. "Gaan we samen" opperde ik. "Oke Henk, doen we". "Gezellig".
Om twee uur zouden we beneden zijn. Toen we bezig waren onze schoenen aan te trekken, zaten onze twee vriendinnen daar net te lunchen. Twee alleraardigste meiskes uit Goeree Overvlakkee. Het blondje was kapster en het meisje met donker haar, kleuterleidster. Allebei op een tour in Thailand. We vertelden hun dat we op weg waren naar de kapper. "Jammer, dat ik m'n knipspullen niet bij me heb, had ik het mooi kunnen doen", zei het blondje heel spontaan. "Mogen we met jullie mee, kunnen we eens afkijken hoe het knippen hier in Chiang Mai gaat". "Gezellig....hoe meer ziel hoe meer vreugd", was onze reactie direct. En met met z'n vijven gingen we op pad. Ron ging voorop binnen vijf minuten stonden we in de kleine kapsalon.  De kapster zag er schattig uit, lang haar, mooi opgemaakt en in een paarsachtig kort  jurkje gestoken. Welke man zou daar niet door geknipt willen worden?
Deze schrijver was het eerst aan de beurt. Eerste behandeling.....haarwassen. Achterin de knipruimte stond een ijzeren stellage waar je rugwaarts op moest gaan liggen. Je haarbol hing dan boven een kom met handdouche. Nat maken, inzepen, hoofdhuid masseren en spoelen. Klaar. Met een handdoek om je hoofd gedrapeerd op de kapstoel. Iedereen giechelen toen ik uitgedost als een zombie in de stoel plaats nam. De kapster vroeg me hoe ik geknipt wilde worden....in het Thais. Ron vertaalde even. "Heel kort" viel Mauke ons in de rede. En KORT is het nu.


Ron,,,,hoe vind je dit?


Dit was het hoofdstuk "De lotgevallen van twee Farangs bij een kapster" Op zondag nog wel.
Op de late zondagmiddag, na het knipgebeuren, zijn we naar de zondagsmarkt getogen. Deze plaatselijke markt waar hoofdzakelijk kunstnijverheids spulletjes en wat kleding aan de man gebracht worden strekt zich uit over het plein achter de stadsmuur en de hele Ratchadamnoen Road. Op verschillende plaatsen bv in de buurt van de mooie tempels kun je lekker eten. Vele tafeltjes en een keur aan stalletjes waar voor de inwendige mens wordt gezorgd zijn daar in grote getale aanwezig. Na wat geslenterd te hebben kregen ook wij een onbedaarlijke trek. Bij een vrij groot kraampje hebben we het een en ander besteld en als toe de heerlijkste "sticky rice" met mango gegeten. ZALIG. !!!


Sticky rice met mango.
Zo gaat dat hier in Chiang Mai.



Heksjes speciaal voor Marianne!!!








 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten