vrijdag 6 januari 2012

LAATSTE DAGEN NIET VEEL TE MELDEN...........

Donderdag en vrijdag niet zo erg veel beleefd. Dit bericht schrijven we nu op zaterdag. De dagen hier zijn toch heel anders dan in Nederland. Het gebeurt in Thailand buiten. Binnen zitten doet men weinig. Ook wij zijn hier vaker op straat. Natuurlijk leent het weer er zich voor. We hebben van alles al gezien, bv hoe men buiten de afwas doet, er staan pannen met kokend heet water op de stoep....nou ja.....wat daar mee doorgaat. Men wast af, schuurt de boel, spoelt en kiept het zeepwater gelijk het riool in. In elke straat, smal of breed, lopen  rioolgoten, afgesloten met betonnen deksels met luchtgaten erin, daar verdwijnt het regenwater door en afwas- en waswater. Ook hebben we gemerkt dat huizen op dit systeem zijn aangesloten. Faecalien worden via betonnen buizen afgevoerd. Stinken doet het nergens. Wat ons ook is opgevallen is dat men de huizen niet afsluit, alles staat open, iedereen kan in en uitlopen en dat vindt ook plaats. Soms lijkt het net een grote familie. In een winkelstraat bijvoorbeeld haalt men 's ochtends de rolluiken op en tot laat in de avond kun je in de winkels terecht. Ook kleine werkplaatsjes worden niet afgesloten, alles staat open en men werkt vaak gewoon op straat. Zelfs massage-salons waar een aantal vrouwen werkt, hebben vaak hun hele hebben en houwen buiten staan en doen daar de massage. Als je daar voorbij loopt ruik je vaak een walm van kruidige massage-olie....best lekker.
Welcome.......
Postcode???
Weer een offergift.....
De was hangt gewoon in de straat te drogen.
1 kg wasgoed voor 25 Baht

We zouden het bijna vergeten. Heel vaak zijn we al mensen achter hun oude Singer trapnaaimachines tegengekomen, die langs de straat verstelwerkzaamheden uitvoeren. Als je bv een binnenzak in je rok of spijkerbroek wilt hebben met rits of klittenband....geen probleem, men doet dat gewoon. Ook worden hele bloemboeketten samengesteld. Over braden, koken, bakken maar niet te spreken. Wat we ook een keer gezien hebben was een uitvoerige motorrevisie werkplaats langs de straat. Complete motoren liggen daar open en worden terplekke gereviseerd.  Olie en smerigheid alom, niemand die er aanstoot aan neemt het hoort er allemaal bij. Als wij op een wandeling moe huiswaarts keren gaan we heel vaak eerst een pot thee drinken, heerlijke Oolong-thee. We hebben een heel gezellig buitenterrasje gevonden met veel planten en vaak leuke mensen. Zouden we niet willen missen.

Nou en als we dan na een vermoeiende dag op onze kamer komen dan gaan we lekker dit doen, niet meer hoor............
Gister avond hebben we de heerlijkste springrolls van heel Chiang Mai meegenoemen, goedgevulde loempia's met een knapperig omhulsel. Het vrouwtje waar we die lekkernij altijd kopen, kent ons al een beetje. Ze is stokoud, draagt een bijna dichte muts en haar vingers zijn helemaal vergroeid van de rheuma.
Kijk maar mee.......

Die zijn wel zo lekker....!!!
Al eerder schreven we dat we handjes hadden geschud met de burgermeester op dat politiefeest. Toen hebben we in alle tumult vergeten een foto te maken. Nou.....dit is de burgervader dan...........


Nog even dit........we weten dat onze zoon Ben een motorfreak is, Ducati dat is het helemaal voor hem en die machine  is hem ook bijna fataal geworden......maar het bloed kruipt waar.........Nou hier in Thailand kunnen ze er ook wat van, al voeren Honda en Kawasaki de boventoon.




Exact dezelfde volkswagen hebben wij gehad, met z'n vieren gingen we ermee naar Varigotti in Italie, gewoon over de St. Gothard.


Uitzicht van onze werkplek op het panoramadak van Awana House. 

Vandaag proberen we de onderste helft van dat bewuste vierkant te lopen......we proberen 
het gewoon !

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten