donderdag 26 januari 2012

EEN RED SNAPPER IN DE MACARONI CLUB

Woensdag 25 januari 2012.
Over de regen hebben we al iets geschreven en laten zien. Toen we uit Siam II weggingen woei het en toen we de neuzen buiten de deur staken regende het pijpenstelen. Optimistisch begonnen  we aan onze  dagelijkse tocht naar de Gecko Bar. Nou dat was een totale misrekening. Het plensde.....met bakken kwam het eruit. We moesten schuilen onder een overkapping. Plotseling weerlicht en keiharde donderslagen.....ingeslagen!
Toen het ietsje minder werd zijn we tussen de druppels door naar onze stamkroeg gelopen. Daar waren de tafeltjes die buiten de luifel of grote parasol stonden nat en verlaten. Wij konden nog een plaatsje bemachtigen onder de overkapping, een dak van golfplaten. We zaten weliswaar bijna op de lip van de kokkie, maar we bleven droog en waren in staat aan dit blog te werken. Af en toe moesen  we even opzij om het bedienend personeel de ruimte te geven. Ook moesten we soms schone glazen aanreiken.

Grote parasols beschermden de mensen
Laat in de middag zijn we Bangkok onveilig gaan maken. Weer zijn we uitgekomen op plekjes waar we nooit eerder geweest waren.Voor sommigen is Bangkok een crime. Voor ons is het een plek waar je nooit uitgekeken raakt. Een city die barst van het leven. Met zijn vele inwoners, auto's, tuktuks, bussen, scooters en uitlaatgassen. Op een gegeven moment belandden we in een hal waar alleen maar loten werden verkocht. Op lange houten tafels liggen de lotjes uitgestald, wel duizenden met de nummers naar boven. Uitzoeken maar. 
Geen natte haren......
Duizenden lootjes

Een hal vol lootjes.........
Straat in en straat uit liepen we. Je wordt vaak aangetikt en gvraagd of je iets wilt kopen. Als je nee zegt even goede vrienden. Ze zijn het gewend. Duizenden touristen komen daar. Bij een tentje met horloges zijn we even gestopt en wat denken jullie, ons mam zocht een mooie Omega uit, een supermooi en plat ding. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Doorgelopen en in een tuin zagen we deze figuur. 
 
Grappig of niet.
Via een soort passage kwamen we in een andere straat. Hier niet zoveel shops, maar wel erg veel restaurantjes. Onze buiken begonnen te rammelen. Toen we bij de Macaroni Club aankwamen, de menukaart zagen en de sfeer en gezelligheid proefden waren we onmiddellijk verkocht. 

En nu de "RED SNAPPER". Raadt maar eens........We zagen hem op de menukaart. Nog even geduld.........Hij wordt gegrild en overgoten met de heerlijkste kruiden. Dan wordt hij opgediend op een brede schaal. We gaan het verklappen. Een kanjer van een zoetwatervis. Als je in Thailand komt moet je zeker nemen. Zo mals......zo lekker.....je eet je vingers erbij op. 
De Red Snapper !!!
We wachten op French Fries
Vissen aan het plafond
Cheers Kiekje.....lekker he die Snapper
In de Macaroni Club
Heel gezellig daar.
Zicht naar buiten
Zomaar
En dit ook.
Door 4 vrouwen je haar laten doen.


 



















1 opmerking:

  1. Wat een verhaal.............we krijgen er weer zin in............december 2013 staat in de planning.

    BeantwoordenVerwijderen