donderdag 8 december 2011

VOORLOPIG AFSCHEID VAN BANGKOK

Acht dagen hoofdstad van Thailand zijn eigenlijk te kort. Er is zoveel te zien en te doen. Wij komen hier beslist terug. Er zijn mensen die Bangkok verafschuwen, ieder zn meug natuurlijk. Maar wij vinden dat je reis door Thailand niet compleet is zonder Bangkok. Wat een metropool, wat een drukte, het leeft, het doet, dag en nacht.
Neem nou het vervoer.....het barst van de mogelijk heden......tuk-tuk, taxi, busje, metro, trein, skytrain,boot en niet te vergeten je eigen benenwagen. Honger lijden hoeft helemaal niet.......je kan het zo duur maken als jezelf wilt, alles kan je geserveerd krijgen. Wij prefereren gewoon langs de straat je maag op de leest slaan. Het is lekker, goedkoop en reuze gezellig. Als je bv een eettentje wat vaker bezoekt, staan de mensen je gewoon op te wachten, ze lachen naar je, je krijgt een schouderklopje, je wordt even in je arm geknepen.....niet te geloven. Ook de handelslui die je aanklampen om wat te kunnen verkopen zijn niet te opdringerig. Ja natuurlijk vragen ze je wat te kopen, wij rijke touristen hebben de Bahts die zij zo broodnodig hebben. Ze blijven glimlachen ook als je niets koopt. Als je een prijs afspreekt houden ze zich eraan.....ook al betaal je met groot geld....je krijgt precies terug waar je recht op hebt, er wordt niet gesjoemeld. 
Als je een hotel nodig hebt zijn er legio mogelijkheden, van duur en lux.....naar goedkoop maar goed. Wat ons ook is opgevallen is dat je tempels vindt die je niet op een bepaalde plek zou verwachten en dan plotseling ontdek je een heerlijk stiltecentrum in een heksenketel van een stad. BANGKOK WE LOVE YOU!!!!!! Om 7 uur vanavond verlaten we je.  Tot gauw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten