zondag 11 december 2011

DE EERSTE VOLLE DAG IN CHIANG MAI.

Vannacht uitstekend geslapen in Awana Guesthouse. De temperatuur was perfect, het bed ruim en comfortabel. We stonden vanmorgen lekker uitgerust op. Een groot verschil met gisteren. Toen we om 10 uur beneden kwamen hebben we kennis gemaakt met Ron Bertsch de Manager. Een zeer innemende man die het guesthouse met een aantal Thaise medewerkers runt. Mocht U ooit plannen hebben om Thailand te doen, dan kunnen wij dit guesthouse van harte aanbevelen. Neem maar eens een kijkje op www.awanahouse.com
In het straatje van ons guesthouse hebben we ontbeten. Koffie, toast en heerlijke muesli met yoghurt. De eigenaresse van het eettentje was een heel klein Thais vrouwtje. We raakten snel met haar aan de praat. Ze was trots op haar gezellige kleine zaakje. Ook kwamen we in kontakt met een praatgraag aziatisch uitziend meisje, dat in Amerika geboren was en in  Los Angelos woonde.


Na het ontbijt de buurtmarkt bezocht. Mijn eega was verrukt wat ze daar allemaal zag en liet de Bahts kwistig rollen. Sandalen, tassen en snuisterijen werden na een stevige partij handelen ingeslagen. 
Daarna zijn we de stad ingetrokken. Eerst een stukje langs het kanaal gelopen. Toen een zijstraat in en aldaar genoten van die typische Thaise sfeer. Wat ons hier opvalt is dat de verkopers niet opdringerig zijn, als je nee zegt blijven ze niet aandringen. Via een aantal smalle straatjes met allerlei winkeltjes, bv brillenzaakjes, kleermakers, wasserijtjes, tandartspraktijkjes met de prijzen op een bord langs de straat, bromfiets- en autoverhuur, reisburootjes en een overdekte indoormarkt. Een ruimte gevuld met honderden kraampjes met een keur aan etenswaren en lekkernijen. Bij een eettentje hebben we een cocosnoot en een flesje vers uitgeperst sinaasappelsap van mandarijntjes genomen.
Tijdens deze wandeling werden we allerlei soorten mensen gewaar, van  zeer excentrieke, tot normaal uitziende personen, van vele loslopende meiden in vlodderbroeken en korte jurkjes en europese mannen(vaak oudere) met jonge Thaise vrouwen. De tatoes zwingen de pan uit.
Heel onverwacht belandden we bij een kleine tempel met draken, allerlei geboetseerde figuren, olifanten, katten, bidhuisjes en monniken in oranje tenue. Alles omzoomd door exotische bomen en planten.....fenomenaal.
Zo direct gaan we lekker eten, het is hier nu kwart over zes in de avond......dus we hebben trek. Doei!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten