maandag 26 december 2011

TWEEDE KERSTDAG



WICKKI, COCO EN FLIETJE.

Vinden jullie ze niet schattig. We hebben goede herinneringen aan onze poesjes, die jarenlang in Zeeland ons verlost hebben van de vele muizen.
Natuurlijk heeft dit helemaal niets te maken met onze tweede kerstdag in Chiangmai, die we heel rustig samen beleefd hebben.
Zoals elke dag begon ook deze dag met veel zon en een aangename temperatuur. We hebben alles in een zeer rustig tempo gedaan. Geen gehaast maar alles of zn elvendertigste. We overwinteren tenslotte. Weg van nat en koud Nederland. 
Lange tijd hebben we op het zalige panoramadak van Awana House gebivakkeerd. Wat een weelde, een heel dak met leuke zitjes en hoekjes helemaal voor jezelf. 

Op het moment hebben we het leuke balkon met ligbedden ontdekt. Menig uurtje hebben we daar, vooral in de ochtend doorgebracht. De temperatuur is dan heel aangenaam. Mokken met thee erbij, lekkere kaakjes onder handbereik en het laptopje in de buurt. Wat wil een mens nog meer.
Wat een luie donder hè, die neemt werkelijk zijn gemak ervan. Pitten gaat hem hier ook goed af, af en toe een flinke snurk, waardoor de duiven zich rot schrikken.

Maukie overpeinst haar.........., vullen julie dat zelf maar in. Ze geniet nu van de sfeer en het grandiose uitzicht.
 
Ooit een kerstman aan een parachute gezien. Wij niet......maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. 's Middags aan onze stutjes getrokken. Het lopen viel in het begin niet mee, het leek erop of ik kilo's lood in de benen had Maar gelukkig verdwenen deze klachten vrij snel. Hier in Chiangmai zijn op tweede kerstdag alle winkels open. We hebben brood en yoghurt ingeslagen. 

Dit zijn de potjes magere yoghurt met Nata de Coco. Dus yoghurt met stukjes cocosnoot. Je weet niet wat je proeft. Het grappige is dat het merk "DUTCHIE" is, zie www.dutchmill.co.th Zoals jullie zullen begrijpen smaakt hij dan dubbel lekkerrrrrrrrrrrrrrrrr. Lepeltjes krijg je er altijd bij.Op ons dooie gemakkie zijn we daarna richting het plein gelopen waar we altijd zo graag komen. Er is altijd wel iets te beleven. Nu was
men de duiven aan het voeren. Een zeer groot koppel bevolkt het plein.  Van iedereen krijgen ze wat.


Na een uur puur genieten van alles en iedereen op ons plein, zijn we naar Awana House geslenterd. Het beklimmen van de trap viel niet mee. Op elke etage even een kleine rustpauze ingelast. Uitgeput zijn we op bed gaan liggen. Omdat ik het koud kreeg heeft Mauke mij als een loempia met de bedsprei ingepakt. Een lange heerlijke tuk volgde. Ook Mauke kreeg zware ogen.

Toen we bij zevenen wakker schrokken, herinnerden we ons, dat we met Ron uit eten zouden gaan. Hij weet een restaurant waar ze de heerlijkste friet maken met als bijgerecht spiezen met gegrilde kip, rund , varkensvlees en stukken ananas, paprika, tomaat en uienringen, Dat was echt smikkelen en smullen.  Door onze gulzigheid zijn we vergeten foto's te maken. Om elf uur waren we terug op onze kamer na een zeer geslaagde avond.


Morgen volgt een blogbericht met verrassingen.

































































































































]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]






Geen opmerkingen:

Een reactie posten