vrijdag 23 december 2011

COMPUTERPLAZA EN WAT LOK MOLEE

We weten het....het wordt vervelend.....maar vanochtend weer die heerlijke ochtendzon. Onze kamer ligt eigenlijk heel gunstig, 's ochtends zon en in de middag schaduw. Een airco missen we helemaal niet. Omdat onze blog van gister helemaal geschreven was, zijn we vroeg op pad gegaan. Via die smalle achterafsteegjes naar de zaak getogen waar een restaurant is en waar ze tevens broodjes bakken. We nemen meestal bruinbrood met pitjes. Daarna op weg gegaan richting computerplaza. De helft van de route hebben we gelopen, totdat een taxibus stopte. De driver wilde ons wel voor 60 Bath naar onze bestemming brengen. We boden 40 Baht, dat is de normale prijs. Daar deed mijnheer het niet voor. We zijn een stukje doorgelopen. Een tweede taxibus stopte, die bracht ons voor 40 Bath naar het vermaarde pccentrum. Toen we daar binnenkwamen wisten we niet wat we zagen. Je kunt er werkelijk alles op computergebied kopen. Laptops, niet een....niet twee.....maar honderden voor prijzen die niet te vergelijken zijn met de kosten in Nederland. I-pads, muizen, opslagkaartjes en sticks, harde schijven, geheugenunits, toetsenborden, ik hou er mee op. Teveel om op te noemen. Op de parterre zijn zitjes gecreeerd voor de echtgenotes, je kunt er koffie en fris drinken. Ja.....de keuze is geweldig. Als je wilt kun je er uren rondsjouwen en kijken. 
Nadat we met onze aankoopjes geslaagd waren zijn we gegaan. Even verderop was een middelgrote supermarkt. Daar verkochten ze werkelijk alles. Mauke heeft er een alleraardigst roestvrijstalen theepotje gekocht met zeef. De thee doe je er los in, dan giet je er kokend water op en binnen enkele minuten heb je verse thee. We hebben er een verpakking Chinese jasmijnthee bijgekocht.
Ook daar verkocht men computer-onderdelen, maar ook allerlei soorten ledverlichting, zonnepanelen, waterpompen en ventilatoren voor koeling van computers en centrales en nog veel meer. 
Toen we koop- en kijkmoe waren zijn we opgekrast. De temperatuur was inmiddels flink opgelopen.
Negenentwintig graden in de zon. PFFFFFFFTTTTT. Na een eindje gelopen te hebben zagen we opeens een heel mooi tempelcomplex......en wat doe je dan. We kunnen het gewoon niet weerstaan. De meeste tempels zijn zo mooi. Maar deze was toch wel heel bijzonder. Op een bord las ik dat dit de Wat Lok Molee tempel was gebouwd in 1350.  Buiten de eigenlijke tempels en tjes velerlei andere zaken. Buddhas in soorten en maten. Olifanten en andere dierenfiguren. Een gouden en zilveren boom met metalen blaadjes die bewegen in de wind. Heel veel orchideeen en bougainville. Op stam maar ook struikachtigen. Er bevonden zich monniken-huisjes op het terrein, rieten onderkomentjes met een deur en een raampje en waslijnen waar hun oranje gewaden hingen te drogen. Overal kastjes waar je in kunt doneren. Er wordt  nogal wat gegeven die glazen kastjes zitten meestal keivol met biljetten. Wat we ook op het terrein vonden was een oude mercedes 190D, waar wij toen Myriam    1 jaar was mee naar Tarragona zijn gereden. Omdat het vrouwtje schoon genoeg kreeg van mijn getreuzel werd ze behoorlijk pinnig op me. Ze gaf duidelijk te kennen dat het nu genoeg was.Ze wilde naar het guesthouse en je weet moeders wil is wet. Om vier uur waren we terug, moe, bezweet maar voldaan.
Allebei zijn we op het bed gaan liggen en hebben een heerlijke tuk gedaan. Om 19.00 uur de stad ingetrokken om boodschappen te doen. Op het plein hebben we weer genoten van alle dingen die daar gebeuren. 25 December is er een marathon in Chiang Mai lazen we en passant.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten