dinsdag 27 december 2011

EEN DAG VOL VERRASSINGEN

Toen we vanmorgen de gordijnen openden, was het bewolkt met een aangename temperatuur. Het grote hotel 
Amora met pagodedak, de grote blikvanger, stond er wat treurig bij. Meestal is het zo, dat in de loop van de ochtend de zon weer doorbreekt. Na de gebruikelijke dingen, zoals wassen, scheren en kuisen heeft Mauke voor het ontbijt gezorgd. We eten tegenwoordig op de kamer. Verse broodjes, kaas, jam,
jasmijn/ gemberthee vermengd met Lipton en cocosyoghurt staan op ons menu. Na dit intermezzo heb ik me met uitzicht op de bergen aan dit blogbericht gewaagd. We zijn benieuwd wat het brein nu weer te vertellen en te rapporteren heeft, terwijl het vrouwtje me vergezeld met haar boekje "Monaldi & Sorti". Sudoku is even niet favoriet meer. Nu zal ik jullie even dat kolossale hotel laten zien......niet dat het zo spectaculair is hoor......maar we kijken er nu al bijna 20 dagen tegenaan



Wat de dag van vandaag zal brengen weten we nog niet. We zijn eigenlijk niet van die planners van: "Vandaag...moet dit, morgen dat, enz. enz" We zien wel wat er op ons af komt. Nou gister......de kop van het bericht zegt het al: "Een dag vol verrassingen" en dat was het inderdaad. Om 14.00 uur zijn we naar het restaurant DARET getogen, een leuk etablissement annex guesthouse, gesitueerd bij het grote plein en met uitzicht op het kanaal, dat als een vierkant om Chiangmai heen ligt. Een paar jaar geleden hebben ze het helemaal uitgebaggerd en nu is het water vrij helder. Het zou een eldorado voor sportvissers zijn. Kanjers van vissen zwemmen er.
Even een kleine onderbreking. Terwijl ik aan het bloggen ben op het panoramaterras, kwam dit vrouwtje opeens op me af. Dat was lachen en brullen. Jullie moeten even kennismaken met dat gekke mens. Zeg maar eens wat je er van vindt.
Gekke Henkie kon niet achterblijven.

We gaan verder met DARET. OP de blog www.we-in-thailand.blogspot.com van Els en Willem Boon lazen we dat dit restaurant zeer de moeite waard is, qua eten en gezelligheid. We wilden het toch ook eens met een bezoek vereren en als we heel eerlijk zijn is het niet tegengevallen. Op de menukaart troffen we buiten Thaise gerechten ook Europese aan. Ook kun je er tig soorten gebakken eieren krijgen, wel of niet voorzien van toast. We hebben ons een leuk plekje verschaft. Een alleraardigst  vrouwtje nam onze bestelling op. Wij namen een pot thee, toast, twee omeletten, waarvan eentje neutraal en de andere met kaas.Zeker een uur hebben we daar gezeten en we komen beslist terug.

Eet smakelijk.

Langs het kanaal zijn we richting bakker gelopen. Eigenlijk is het geen bakkerij maar een restaurant waar men ook brood bakt. Via de bekende achteraf straatjes naar de markhal gegaan voor bananen, sinaasappelsap, volkorenbiscuitjes en Oras, middel tegen uitdroging. Elke dag gaat het weer ietsje beter met me. Het lood in mn benen is ijzer geworden. We wilden nog niet te ver  weg gaan en zijn teruggekeerd naar het grote plein. Het wemelde er van de politie-agenten. Bij nadere inspectie highway en touristen cops. 

 Een rij politieauto's stond langs het kanaal geparkeerd. Op een speciale plek had men de zware Kawasaki politie motoren gestald. Midden op het plein stond een podium. Voor deze verhoging rijen stoelen. De eerste rijen voor de vips, de achterste voor de bezoekers. Muziek klonk, afgewisseld door toespraken. Beeldige danseressen in paarse jurkjes zorgden voor de nodige afleiding. Daarna weer toespraken door de burgermeester en het hoofd van de politie. Toen dit voorbij was, klauterden twee pandaberen de buhne op. In hun dikke lijfjes begonnen ze op het ritme van pittige muziek dansjes uit te voeren, heel komisch. Na dit gebeuren werd de politiechef door drie hostessen, prachtige meisjes, naar boven op de buhne, naar het spreekgestoelte begeleid. Deze man zag er in zijn uniform met vele onderscheidingen op de borst heel  gezaghebbend uit. Weer een toespraak. 


ij

Tijdens onze rondwandeling over het plein even kennis gemaakt met het komisch duo, twee heel geinige poppen gestoken in het uniform van de touristen-politie. De fanfare was inmiddels paraat. Blauwe jasjes en idem petten en witte broeken. De weg langs het plein werd afgesloten. De drumband naam plaats op de afgesloten kruising evenals de panda's en de twee politiepoppen. Er zou iets gaan plaatsvinden. Onder de rode triomfboog stonden de drie hostessen. De danseressen namen plaats op de weg. We waren zeer benieuwd wat men in petto had.
Iedereen stond te wachten op de dingen die komen gingen. Een schel fluitje klonk. De fanfare begon te spelen. Mensen schuifelden naar de stoeprand. En ja hoor..........een hele colonne politie-auto's zette zich in beweging gevolgd door de Kawaski motoren. Indrukwekkend. Onder de rode ereboog, de burgermeester en andere hoogwaardigheids bekleders. Toen men de burgervader passeerde gingen de rode zwaailichten aan en werden de koplampen ontstoken. Het einde van dit grootse evenement was nabij. De fanfare kwam het plein weer op, de panda's en poppen volgden. De weg werd weer in gebruik genomen door het verkeer. De burgermeester begon zijn ererondje.
Terwijl we met vele andere touristen en belangstellenden braaf stonden te kijken en het hele stel hoogwaardigheids bekleders langs kwam, stapte ineens de burgermeester op ons af en vroeg ons terwijl hij zijn hand uitstak om ons te begroeten, waar we vandaan kwamen. "Waarom wij", vroegen we ons af! "We are from Holland.....sir". Hij glimlachte heel vriendelijk. "I know Holland.....Amsterdam, the beautifull flowers, the tulips, small lovely country", voegde hij toe. "How do you both like Chiang Mai", vroeg hij heel belangstellend. "We like Chiangmai....very much....sir, the people are so kind and friendly and the weather is great". Hij was verguld dat te horen, een big smile ging van oor tot oor, de aanwezige camera's stonden te snorren en idereen was happy. Nogmaals stak hij zijn hand uit, "have a good time here and in Thailand" Onder de bekende Thaise groet nam hij afscheid van ons, welk gebaar wij op de best mogelijke manier beantwoordden. Welke tourist mag de hand schudden van een Thaise burgervader en komt daarna op de Thaise televisie. WWWWWWWWIJIJIJIJIJIJ !!!!!!!!!!!!

Is het geen schatje......




























Geen opmerkingen:

Een reactie posten