zondag 30 oktober 2011

China Airlines neemt het voortouw.

We blijven de berichten over de overstromingen in Bangkok lezen. Verschillende delen van de stad staan onder water. Dit zorgt er voor dat het openbare leven behoorlijk in de knel komt. De aanvoer van de dagelijkse behoeften van de inwoners stagneert, supermarkten zijn leeg. WAAR MOET HET TOCH NAAR TOE. Wij blijven optimistish, omdat we nog even de tijd hebben voordat we naar Bangkok afreizen.
Op www.thailandblog.nl lazen we het voor ons belanrijke volgende bericht over China Airlines:

zondag 30 oktober 2011                                                                     



Bron: www.thailandblog.nl


Tags: Bangkok, China Airlines, Overstromingen, Toerisme 26 oktober 2011


China Airlines


Waar het Calamiteitenfonds het weer eens laat afweten voor wat betreft georganiseerde reizen, geboekt bij een ANVR-lid, blijkt China Airlines vanaf vandaag een stuk soepeler.


In een nieuwsbrief aan alle reisagenten laat CI weten dat tickets voor vluchten tot en met 10 november gratis kunnen worden omgeboekt tot een maand na de oorspronkelijke vluchtdatum. Ook kunnen passagiers met nog niet gebruikte tickets hun geld terug krijgen.


China Airlines geeft hiermee het goede voorbeeld aan een reisbranche die alleen denkt aan de centen en niet aan de vakantiebeleving in een land dat zucht onder een historische watersnood. Diverse toeristische plekken in Thailand zijn weliswaar vrij van water, maar het is vrijwel onmogelijk er te komen.


De oproep van de Thaise overheid om Bangkok snel te verlaten heeft gezorgd voor een stormloop op tickets naar bestemmingen als Phuket, Krabi, Koh Samui en Chiang Mai. Wie na aankomst op de (nog) bereikbare luchthaven Suvarnabhumi bij Bangkok denkt door te kunnen vliegen naar een andere vakantiebestemming in het land, komt vrijwel zeker van een koude kermis thuis. Het reisadvies van Buitenlandse Zaken is op één na het ernstigste. Als de voortekenen niet bedriegen, zou dit weekeinde wel eens het reizen naar Thailand helemaal kunnen worden ontraden. Als iemand van de Calamiteitencommissie althans dan het nieuws volgt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten