zondag 6 november 2011

LAATSTE NIEUWS BANGKOK.

Ja..........de situatie met de wateroverlast blijft ons toch bezighouden. Onze vertrekdatum 1 december a.s. komt steeds dichterbij. We hebben gelezen dat het grote vliegveld waar wij zullen landen nog volkomen droog is. Dus we hopen dat we toch naar Thailand kunnen gaan. Alleen ons verblijf gedurende 7 of 8 dagen in Bangkok, in de buurt van de grote rivier zien we somber in. Als we er niet terecht kunnen, reizen we door Chiang Mai waar we toch wel een maand zullen verblijven. De verbinding naar het noorden is geen probleem. Hieronder een vrij recent bericht, dat we gelezen hebben in www.thailandblog.nl:



Tags: Bangkok, Overstroming, Overstromingen, Watersnood 5 november 2011
Ondanks het heroïsche gevecht dat de inwoners van Bangkok met het water leveren, lijkt het zo langzamerhand onbegonnen werk om het hoofdstedelijke centrum droog te houden. Elke dag kruipt het water dichter naar het zakelijke en toeristische district. Wat gouverneur Sukhumbhand ook doet, het water laat zich niet stoppen.


Terwijl de gouverneur dapper blijft strijden zijn zijn er opnieuw wijken ontruimd en belangrijke straten ondergelopen. De redactie hoort zelfs geluiden dat de belangrijke verkeersader Rama II nu door het water wordt bedreigd. Mocht Rama II afgesloten worden dan zal het moeilijk worden om het vliegveld Suvarnabhumi nog te bereiken of naar het zuiden te rijden.


Een bewijs dat ook de autoriteiten het geloof in een goede afloop aan het verliezen zijn, is dat het Tourisme Authority Of Thailand de opdracht heeft gekregen om te inventariseren hoeveel toeristen in Bangkok zijn die de komende tijd gebruik zullen gaan maken van het vliegveld. Het Airport Link Station op Makkasan Road wordt in gereedheid gebracht om grote groepen toeristen naar Suvarnabhumi te brengen.


De immigratiedienst op Suvarnabhumi heeft de opdracht gekregen om in geval van nood een extra snelle visum-afhandeling mogelijk te maken.  De politie moet in geval van totale overstromingen toeristen naar het vliegveld begeleiden, luidt nu de opdracht.


Ook Dusit Zoo, de dierentuin in het hart van Bangkok, maakt plannen om in allerijl de beesten te evacueren. ‘Als het water slechts 50 centimeter stijgt, dan zullen we het park gedeeltelijk evacueren. Mocht het water echter één meter hoog komen te staan, dan worden ook grotere beesten als tijgers, leeuwen, luipaarden en beren elders ondergebracht’, aldus directeur Kanchai Sanwong. Vooralsnog houdt (en hoopt) hij het op 50 centimeter.





Daar komt bij dat de woede van de inwoners de strijd tegen het water steeds moeilijker maakt. Een boze menigte heeft de sluizen in Klong’s acht, negen en tien open gezet. Daardoor dreigen nu de belangrijke industrieterreinen van Lat Krabang en Bangchan onder te lopen. Met veel politievertoon is het gelukt om de sluizen van Klong acht en tien weer te sluiten, maar de sluis van Klong negen wordt nog steeds bezet door de woedende menigte.


Gouverneur Sukhumbhand stelt zojuist nog dat het Victory Monument binnen 24 zal onderlopen, en daar mee de wijk Din Deang. Het centrum van Bangkok is inmiddels volledig omsingeld door het water en er lijkt een wonder nodig om totale overstromingen te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten