woensdag 23 november 2011

NOG PRECIES 1 WEEK EN DAN.................

Precies over 7 dagen gaat het gebeuren...........THAILAND/BANGKOK. We verheugen ons erop en vooral over de goede berichten inzake de overstromingen in de gebieden die wij willen bereizen. We blijven goede moed houden.............Het volgende bericht lazen we............



In de afgelopen paar weken hebben seizoensgebonden regens die zwaarder zijn dan normaal geleid tot grootschalige overstromingen in Thailand. Terwijl de overstromingen is het hebben enige invloed op het toerisme, en de belangrijkste toeristische bestemmingen en bezienswaardigheden in heel Thailand niet getroffen door de overstromingen en de meesten blijven open. De overstromingen zijn voornamelijk in de provincies in het centrum, het noorden en noordoosten van Thailand. Provincies in het zuiden zijn niet getroffen door de overstromingen.

De belangrijkste toeristische bestemmingen zoals Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Lampang, Sukhothai, Kanchanaburi, Ratchburi, Pattaya, Ko Chang, Rayong, Phuket, Krabi, Trang, Ko Samui, en alle provincies in het zuiden van Thailand zijn met een normale weersomstandigheden. Alle luchthavens in Thailand, met inbegrip van Suvarnabhumi Airport in Bangkok, zijn niet getroffen door de overstromingen en actief zijn zoals gewoonlijk.

Toeristen kunnen bellen met de TAT Information Line vanaf 1672 aan de lokale omstandigheden controleren, of de Thailand Meteorological Department website te bezoeken http://www.tmd.go.th/en voor actuele weersvoorspellingen.

Update voor Bangkok
De gebieden van het centrum van Bangkok waar toeristen normaal gesproken niet onder water en volledig toegankelijk. Alles gaat verder zoals normaal is voor zowel bezoekers als inwoners van Bangkok in deze gebieden. merendeel van de overstroming nu plaats is in provincies in het noorden en oosten van Bangkok. Bijna alle van de Bangkok Metropolitan Area wordt beschermd door een groot netwerk van overstroming muren, dijken, kanalen en drainage tunnels. Het stadsbestuur is het gebruik van dit netwerk om de waterstroom te beheren en overstromingen in de stad te minimaliseren. Sommige afgelegen buitenwijken van de Bangkok Metropolitan Area buiten deze waterkeringen zou kunnen overstromen gezicht als de huidige situatie voortduurt. Tijdens periodes van intens zware regenval, is er een plaatselijke overstroming van bepaalde laaggelegen straten in Bangkok. Deze voorwaarden zijn snel opgeruimd door de gemeentelijke werk bemanningen en de stad storm water drainage systeem. De Chao Phaya rivier, die loopt door Bangkok, is op een hoger-dan-normaal niveau met een aantal plaatselijke overstroming langs bepaalde delen van haar oevers. De rivier waterstroom wordt zorgvuldig beheerd door de overheid ambtenaren om bredere overstromingen te voorkomen. Het gebied rond de luchthaven Suvarnabhumi heeft veel maatregelen tegen overstromingen op zijn plaats. De luchthaven is niet getroffen door overstromingen en blijft normaal werken. Bezoekers kunnen het waterpeil in elk district van Bangkok inchecken bij de Royal Irrigation Department: http://dds.bangkok.go.th/scada

Geen opmerkingen:

Een reactie posten